Οι διαδικτυακές πωλήσεις ανθίζουν όχι μόνο παγκόσμια αλλά και στην χώρα μας μιας και περισσότεροι Έλληνες έχουν πια πρόσβαση στο internet είτε μέσω υπολογιστών είτε φορητών συσκευών. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις “ανοίγουν” το interneτικό τους κατάστημα στοχεύοντας σε μεγαλύτερο κοινό όχι μόνο από την δική τους πόλη, αλλά και τις υπόλοιπες ή ακόμα και το εξωτερικό.

Μερικές από τις λύσεις που προτείνει η DS Creative στους πελάτες της είναι οι ακόλουθες.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Η βάση μιας διαδικτυακής επιχείρησης λιανικής ή χονδρικής πώλησης είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικού καταστήματος. Το σύστημα περιλαμβάνει ηλεκτρονικό καλάθι αγορών, λίστες πελατών, παραγγελιών, προϊόντων και ότι άλλο χρειάζεται ο επιχειρηματίας ώστε να διαχειρίζεται το online κατάστημά του.

Ηλεκτρονικός κατάλογος

Μια πιο οικονομική λύση αποτελεί ο ηλεκτρονικός κατάλογος, μια δηλαδή ιστοσελίδα μέσω της οποίας παρουσιάζονται τα προϊόντα, όπως και σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, με την διαφορά ότι η αγορά δεν γίνεται μέσα από ένα καλάθι αγορών αυτόματα, αλλά τηλεφωνικά, μέσω email ή με άλλο τρόπο παραγγελίας/επικοινωνίας.

 

Newsletter – Ενημερωτικό δελτίο

Μείνετε σε επαφή με τους πελάτες σας με μια newsletter καμπάνια, όταν έχετε νέα προϊόντα στο κατάστημά σας,αυξάνοντας κατακόρυφα τις πωλήσεις σας. Αφού στείλετε την καμπάνια σας έχετε πρόσβαση σε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του newsletter σας (ποιοι το άνοιξαν, πόσοι από αυτούς πάτησαν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας και πολλά άλλα).

Σύστημα online εξυπηρέτησης – Online πωλητής

Μετά την εγκατάσταση και παραμετροποίηση αυτού του συστήματος θα μπορείτε να εξυπηρετείτε ζωντανά τους πελάτες σας μέσω της ιστοσελίδας σας. Θα βλέπε ποιες σελίδες της ιστοσελίδας σας επισκέπτονται, πόση ώρα παραμένουν σε κάθε σελίδα καθώς και να μιλήσετε μαζί τους μέσω Live chat και να τους δώσετε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προχωρήσουν σε αγορά.

Pay per click διαφημίσεις

Με την βοήθεια του Google Adwords μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα σας σε εν δυνάμει πελάτες την στιγμή που τα αναζητούν. Όπως καταλαβαίνετε αυτός ο τρόπος διαφήμισης προκαλεί πολλές πωλήσεις μιας και είναι απόλυτα στοχευμένος. Ένα άλλο πλεονέκτημα των pay per click διαφημίσεων είναι οι αναλυτικές αναφορές που βοηθούν στο να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εντοπίζοντας προβλήματα στην καμπάνια και διορθώνοντάς τα προς όφελός σας.