Η επίτευξη κέρδους δεν είναι πάντα ο κύριος λόγος ύπαρξης μιας ιστοσελίδας. Πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσειςχρησιμοποιούν την δύναμη του διαδικτύου  για να επικοινωνήσουν το μήνυμα τους στον κόσμο, να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τις δράσεις τους ή την οργάνωση εκδηλώσεων ή ακόμα και να ζητήσουν την εθελοντική ενίσχυση  (είτε οικονομική, είτε όχι) των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα όσα θα μπορούσε να περιέχει ένα website μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Σας ενημερώνουμε ότι γίνονται ειδικές τιμές ανάπτυξης ιστοσελίδων σε μη κερδοσκοπικές οργανώσειςΕπικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις δυνατότητες της δικής σας ιστοσελίδας και πως θα μπορούσε να βοηθήσει η ύπαρξή της την οργάνωσή σας.

Ενημέρωση εθελοντών

Βρείτε ανθρώπους που θέλουν να υποστηρίξουν το εγχείρημά σας συμμετέχοντας εθελοντικά, είτε με την μορφή εθελοντικής εργασίας είτε με την προσφορά ειδών. Μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας ο εθελοντής θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας αφού πρώτα έχει ενημερωθεί κατάλληλα από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Ανακοινώσεις – Νέα – Εκδηλώσεις

Οργανώνετε μια νέα εκδήλωση και θέλετε να ενημερώσετε σχετικά το κοινό; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχετε κάτι τέτοιο είναι η ίδια η ιστοσελίδα σας και στη συνέχεια η προώθηση της ανακοίνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Online πώληση σχετικών προϊόντων

Ενσωματώνοντας ένα ηλεκτρονικό καλάθι αγορών στην ιστοσελίδα σας (σύστημα ηλεκτρονικού καταστήματος) μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά την μη κερδοσκοπική  οργάνωση. Δίνετε την δυνατότητα στους επισκέπτες του site να αγοράσουν προϊόντα που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης αλλά και την διάδοση του μηνύματος που εκπροσωπείτε.

Άμεση οικονομική ενίσχυση

Τέλος μπορείτε να ζητήσετε από τους επισκέπτες να στηρίξουν οικονομικά την μη κερδοσκοπική οργάνωση ενημερώνοντας τους σχετικά μέσα από την ιστοσελίδα σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε online μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal, είτε με τραπεζική κατάθεση ή ταχυδρομική επιταγή.