Με την ραγδαία ανάπτυξη του internet η ενημέρωση έχει αλλάξει πλέον μορφή καθώς όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται πια τις online ενημερωτικές σελίδες.  Η ενημέρωση μέσω των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων είναι συνεχής και άμεση κάτι που δεν μπορεί εύκολα να γίνει στον έντυπο τύπο. Δείτε παρακάτω τι μπορεί να περιλαμβάνει μια τέτοια ιστοσελίδα.

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδας

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content management system – CMS) είναι ένα λογισμικό που προσαρμόζεται στην ιστοσελίδα σας ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η διαχείριση της από εσάς, χωρίς να απαιτείται δική μας παρέμβαση.

Σωστή κατηγοριοποίηση ειδήσεων

Η επιλογή σωστών κατηγοριών μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία χρήσης των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας. Ένα λάθος μενού ίσως στρέψει πολλούς αναγνώστες σας σε ανταγωνιστικές ιστοσελίδες που έχουν επενδύσει στην εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Top News – Κύριες ειδήσεις

Παρουσιάστε τις κυριότερες ειδήσεις με ένα σύστημα εναλλασσόμενων άρθρων στην κορυφή της ιστοσελίδας σας, με περιγραφή του κειμένου και ποιοτικές φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο προκαλείτε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας οι οποίοι θα επιλέξουν την δικής σας ιστοσελίδα για την ενημέρωσή τους.

Τοπικά νέα

Δεν είναι υποχρεωτικό για μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα να ενημερώνει για όλα τα θέματα, αντιθέτως μπορεί να στοχεύσει μόνο στο τοπικό κοινό ανεβάζοντας άρθρα με νέα και εκδηλώσεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πόλη.

Διαφημιστικός χώρος

Τα έσοδα μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας (όπως και στον έντυπο τύπο) προέρχονται από τις διαφημίσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε πακέτα διαφήμισης για τους πελάτες σας ανάλογα με τις εμφανίσεις της διαφήμισης, τα κλικ που έγιναν σε αυτή,
την περιοχή προβολής (κορυφή της σελίδας, κάτω από τα άρθρα, στο υποσέλιδο κτλ) ή και τις κατηγορίες στις οποίες θα εμφανίζεται.

Σχόλια αναγνωστών

Μπορείτε να κάνετε την ιστοσελίδα σας πιο ενδιαφέρουσα για τους αναγνώστες δίνοντάς τους την δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με αυτή. Ο πιο γνωστός τρόπος είναι η προσθήκη συστήματος σχολίων μέσω των οποίων θα μοιράζονται οι επισκέπτες την γνώμη τους με άλλους χρήστες σχετικά με κάποια συγκεκριμένη είδηση. Το αποτέλεσμα θα είναι η διατήρηση μιας συνεχούς ροής επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας.