Για Συγχώνευση Σελίδων Facebook (και όχι μετατροπή Προφίλ σε Σελίδα) πατήστε εδώ.

Ενημέρωση 2020

Το παρακάτω άρθρο αφορά επιχειρήσεις που προβάλλονται στο Facebook μέσω ενός απλού Προφίλ και όχι μιας Σελίδας Facebook όπως θα έπρεπε.

Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε την δημιουργία μιας Facebook Σελίδας και όχι ενός απλού προφίλ για την επιχείρησή σας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα μετατρέψετε το Προφίλ σε Σελίδα Facebook.

Σίγουρα όπως είπαμε στο άρθρο Facebook Σελίδες ή Προφίλ; (για επιχειρήσεις), μια Σελίδα Facebook μπορεί να προσφέρει πολλά σε μια επιχείριση αλλά γιατί να μετατρέψετε το Προφίλ σε Σελίδα αν το έχετε ήδη καιρό και έχει αποκτήσει Φίλους;

Όπως αναφέρει το ίδιο το Facebook :

Η διατήρηση προσωπικού λογαριασμού για οτιδήποτε άλλο εκτός από μεμονωμένο άτομο αποτελεί παραβίαση της Δήλωσης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Facebook. Αν δεν μετατρέψετε σε Σελίδα το λογαριασμό σας που δεν συμμορφώνεται με τη Δήλωση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, υπάρχει κίνδυνος να χάσετε οριστικά την πρόσβαση στο λογαριασμό και σε όλο το περιεχόμενό του. Πηγή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά τη μετατροπή θα έχετε και προφίλ και Σελίδα.

1. Πηγαίνετε στην σελίδα Δημιουργήστε μια Σελίδα Facebook με βάση το προφίλ σας.

2. Πατήστε Ξεκινήστε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

  • Η εικόνα προφίλ και η φωτογραφία εξωφύλλου σας θα μεταφερθεί στη νεά σας Σελίδα, ενώ το όνομα στο προφίλ σας θα γίνει το όνομα της Σελίδας.
  • Μπορείτε να επιλέξετε άτομα από τους φίλους, τους ακόλουθούς σας και τα άτομα που σας έχουν στείλει εκκρεμή αιτήματα φιλίας και να τα προσθέσετε στους ακόλουθους της νέας σας Σελίδας.
  • Μπορείτε να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες και ποια βίντεο θα μεταφερθούν από το προφίλ σας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι σχετικές προβολές και οι άλλες μετρήσεις θα παραμείνουν στο προφίλ σας και δεν μπορούν να μεταφερθούν στη Σελίδα.
  • Αν πρόκειται να μετατρέψετε ένα επαληθευμένο προφίλ, σημειώστε ότι το σήμα επαλήθευσης θα αφαιρεθεί από το προφίλ σας και θα πρέπει να υποβάλετε ξανά τη νέα Σελίδα για επαλήθευση.
  • Μπορείτε να δείτε σε προεπισκόπηση όλες τις αλλαγές προτού δημοσιεύσετε τη νέα σας Σελίδα.
  • Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της νέας Σελίδας, θα σας ζητήσουμε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο προφίλ σας, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι κοινοποιείτε ό,τι θέλετε να κοινοποιείτε.

3. Η νέα σας Σελίδα θα δημοσιευθεί αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής.

Μόλις δημοσιευθεί η νέα σας Σελίδα:
  • Οι φίλοι και οι ακόλουθοι του προφίλ σας, καθώς και όσοι σας έχουν στείλει αιτήματα φιλίας, θα ειδοποιηθούν ότι έχετε δημιουργήσει νέα Σελίδα.
  • Οι ακόλουθοι που θα επιλέξετε από το προφίλ σας θα ακολουθήσουν αυτόματα τη νέα σας Σελίδα και θα αφαιρεθούν από τους ακόλουθους του προφίλ σας.
  • Οι φίλοι και τα άτομα με εκκρεμή αιτήματα φιλίας που θα επιλέξετε θα κάνουν αυτόματα like στη νέα Σελίδα και θα την ακολουθήσουν, χωρίς να αφαιρεθούν από το προφίλ σας.