Το γνωστό πια σε όλους Facebook είναι μια ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networking) στην οποία (σε γενικές γραμμές) οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με φίλους τους στέλνοντας τους μηνύματα, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια και ανταλλάσσοντας φωτογραφίες και βίντεο τους.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστες του Facebook στην Ελλάδα 30/12/08 : 999.580
Χρήστες του Facebook στην Ελλάδα 17/03/09 : 1.360.620
Ποσοστό αύξησης από Δεκ. 08 – Μάρ.09 : 36.1%
Χρήστες του Facebook σήμερα στην Ελλάδα (26-8-2009) : 1.775.180
UPDATE – Χρήστες του Facebook σήμερα στην Ελλάδα (06-09-2012) : 3.785.880

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK

Τον τελευταίο καιρό πολλές εταιρίες στρέφονται στην χρήση του Facebook για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Επιχειρήσεις παγκοσμίως ξοδεύουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους για την προώθησή τους στα λεγόμενα Social Media και πολλές από αυτές είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται. (Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε περισσότερο το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook στην προώθηση της ιστοσελίδας ή της επιχείρησής σας).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK;

1. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα www.facebook.com γράφοντας την διεύθυνση στην γραμμή διευθύνσεων του browser σας.

url_facebook (1)

2. Στα δεξιά της ιστοσελίδας θα δείτε μια φόρμα στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (Όνομα, Επίθετο, email, κωδικό, φύλο και ημερομηνία γέννησης).

facebook_member

3. Μόλις πατήσετε “Sign Up” θα σας ζητηθεί να γράψετε τις λέξεις που σας δείχνουν στην εικόνα.

facebook_code

4. Ελέγξτε το email σας. Το Facebook σας έχει στείλει ένα email επιβεβαίωσης. Μέσα σε αυτό έχει ένα link- σύνδεσμο το οποίο πρέπει να πατήσετε για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.
5. Αφού εγγραφείτε θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα στην οποία θα σας ζητηθεί να προσθέσετε μερικούς φίλους σας, κάποια περισσότερα στοιχεία σας καθώς και μια φωτογραφία για το προφίλ σας. Τις πληροφορίες αυτές καθώς και τους φίλους σας μπορείτε να τους προσθέσετε και αργότερα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

1. Πατήστε τον σύνδεσμο “Profile” στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας του Facebook.
2. Κάτω από την φωτογραφία του προφίλ σας πατήστε “Edit my Profile”.
3. Θα εμφανιστεί στα δεξιά μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία που θέλετε και στην συνέχεια να πατήσετε “Save Changes”.

Τις περισσότερες απορίες σας μπορείτε να τις λύσετε στην σελίδα https://www.facebook.com/help του Facebook.