Καθώς εξελίσσεται το internet το ίδιο εξελίσσονται και οι λύσεις ασφάλειας, που προστατεύουν τις ιστοσελίδες από ψηφιακές απειλές. Για πάνω από 20 χρόνια είναι διαθέσιμα τα SSL (secure sockets layer) πιστοποιητικά, που βεβαιώνουν την ασφαλή μεταφορά των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μιας ιστοσελίδας, από τον browser μέχρι τον αντίστοιχο διακομιστή (server).

Μπορείτε να δειτε αν μια ιστοσελίδα προσφέρει ασφάλεια SSL βλέποντας την διεύθυνσή της. Αν ξεκινάει με http:// τότε δεν είναι ασφαλής, αντίθετα αν ξεκινάει με https:// τότε υπάρχει εγκατεστημένο πιστοποιητικό ασφάλειας.

Ας δούμε γιατι το SSL είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα και την επιχείρησή σας

Προστατεύει από υποκλοπή δεδομένων/πληροφοριών

Ας υποθέσουμε ότι έχετε συμπληρώσει μια φόρμα με τα προσωπικά σας δεδομένα. Μόλις πατήσετε το κουμπί αποστολής τα στοιχεία σας αυτά μεταφέρονται από μια σειρά υπολογιστών μέχρι να φτάσει στον τελικό παραλήπτη. Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένο κάποιο πιστοποιητικό SSL υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κλαπούν τα δεδομένα σας. Ουσιαστικά το SSL κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο με την χρήση ενός συγκεκριμένου κλειδιού.

Αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για τους πελάτες σας

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης των πιστοποιητικών SSL είναι το γεγονός ότι σας βοηθούν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας. Ο ιστότοπός σας θα εμφανίζεται με λουκέτο ασφαλείας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης (browser). Αυτό δείχνει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας ότι λαμβάνετε σοβαρά υπόψη την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Αν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL, τότε ενδέχεται να χαρακτηριστεί ως “μη ασφαλής” από ορισμένα προγράμματα περιήγησης (όπως ο Google Chrome).

Google Chrome

Ασφαλής ιστότοπος

Μη ασφαλής ιστότοπος

Mozilla Firefox

Ασφαλής ιστότοπος

Μη ασφαλής ιστότοπος

Πλεονεκτήματα SEO

Εδώ και λίγους μήνες, η Google, θέλοντας να προωθήσει την χρήση αυτών των πιστοποιητικών με στόχο ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο δίνει ένα μικρό “προβάδισμα” στα αποτελέσματα αναζήτησης σε ασφαλείς ιστοσελίδες, σε σχέση με ιστοσελίδες που δεν έχουν εγκαταστήσει κάποιο SSL πιστοποιητικό.

Είναι αναγκαίο για ηλεκτρονικές πληρωμές (ηλεκτρονικά καταστήματα)

Εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να έχετε εγκαταστήσει ένα πιστοποιητικό SSL αν σχεδιάζετε να πραγματοποιείτε πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό SSL;

Αν επιθυμείτε την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL, απλά επικοινωνήστε με τον πάροχο χώρου φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας ώστε να σας καθοδηγήσουν ανάλογα.

Είστε πελάτης της DS Creative;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2421028819 ή στο info@ds-creative.gr και αποκτήστε SSL πιστοποιητικό από 45€ + ΦΠΑ / 2 έτη.