Το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά και σίγουρα αποτελεί ένα από τα θαύματα του ασύρματου ψηφιακού κόσμου! Ο λόγος για το Bluetooth. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ πώς προέκυψε το όνομά του; Αν σας πω ότι σχετίζεται με τους Vikings; Και όμως είναι αλήθεια! Πιο συγκεκριμένα σχετίζεται με τον Viking βασιλιά Harald Blåtand Gormsen, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο Bluetooth!

 

Harald "Bluetooth" Blåtand

Harald “Bluetooth” Blåtand

 

O λόγος; Οι απόψεις που επικρατούν πολλές! Ας δούμε μερικές από αυτές.

Σύμφωνα με μια, της Chronicon Roskildense το 1140, ο βασιλιάς είχε απλώς ένα χαλασμένο δόντι.

Μια δεύτερη θεωρία, σύμφωνα με την επιμελήτρια στο Royal Jelling Hans Ole Mathiesen, είναι ότι ο βασιλιάς ντυνόταν μόνο με μπλε ρούχα καθώς θεωρούνταν πιο ακριβά!

Μια τρίτη θεωρία για το ψευδώνυμο του βασιλιά είναι ότι είχε πάθος με τα βατόμουρα τα οποία κατανάλωνε ανεξέλεγκτα και γι αυτό το ένα δόντι του είχε βαφτεί μόνιμα μπλε!

Διαλέξτε πια σας αρέσει καλύτερα και κρατήστε την!

Γιατί όμως ένας βασιλιάς των Vickings να δανείσει το όνομα του σε ένα επίτευγμα του ψηφιακού κόσμου τόσα χρόνια μετά; Η εξήγηση απλή και λογική.. Όπως ο ηγεμόνας Bluetooth κατάφερε να ενώσει τις σκανδιναβικές χώρες, έτσι και οι κολοσσοί Ericsson, ΙΒΜ, Intel, Nokia και Toshiba, ενώθηκαν δημιουργώντας το Bluetooth Special Interest Group (SIG), στο οποίο στη συνέχεια εντάχθηκαν η Microsoft, η Motorola και η Dell, για να φτάσει σήμερα να έχει 2000 μέλη! Για αυτό δόθηκε το όνομα Bluetooth, σαν φόρος τιμής.

Το λογότυπο του Bluetooth αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι προέρχεται από την ένωση τον αρχικών του Harald Blåtand, H (Runic letter ior.svg), B (Runic letter berkanan.svg ).

tumblr_inline_nihmi3Caj41sllkcm

Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;

Πηγή: en.wikipedia.org  newsbeast