Τα newsletters είναι ένας από τους γνωστότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης των νέων προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Με την βοήθεια ενός καλοσχεδιασμένου newsletter (που στέλνεται με email στους συνδρομητές της ιστοσελίδας/επιχείρησής σας με την συγκατάθεσή τους) μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με τα νέα της επιχείρησής σας, τις εκδηλώσεις που ετοιμάζετε και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μια φόρμα εγγραφής στο newsletter της ιστοσελίδας σας. Εκεί οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα γράφουν το e-mail τους και θα γίνονται αυτόματα συνδρομητές.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε όποτε εσείς θέλετε να τους στέλνετε κάποιο ενημερωτικό email (newsletter). Είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση τέτοιων email βοηθάει την επιχείρησή σας για τους παρακάτω λόγους :

  • Φέρνει πίσω στην ιστοσελίδα σας (και εν τέλη στην επιχείρησή σας) παλιότερους πελάτες ή απλούς επισκέπτες της ιστοσελίδας.
  • Τα ηλεκτρονικά ενημερωτικά email είναι κατά πολύ οικονομικότερα από την εκτύπωση εντύπων φυλλαδίων.
  • Οι παραλήπτες των newsletter σας θα μπορούν να πατήσουν κατευθείαν την φωτογραφία ενός προϊόντος σας και να μεταφερθούν αμέσως στην σελίδα παρουσίασης του συγκεκριμένου προϊόντος.
  • Επιβραβεύετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για σας και την επιχείρησή σας τη στιγμή που έγιναν συνδρομητές του newsletter σας.
  • Αν δείχνετε στους πελάτες σας ότι σαν ενδιαφέρει η εικόνα της επιχείρησής σας τότε να ενδιαφερθούν και αυτοί περισσότερο για όσα έχετε να τους προσφέρετε.

Ας δούμε τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το Newsletter της δικής σας ιστοσελίδας :

** Μια σύντομη ενημέρωση για εκδηλώσεις της επιχείρησής σας.

** Τι νέο έχετε προσθέσει στο website σας.

** Την συμβουλή του μήνα από την επιχείρησή σας.

** Ενημέρωση για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες.

** Παρουσίαση και προώθηση συγκεκριμένου προϊόντος.

** Στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σας.

** Φωτογραφίες και τιμές των προϊόντων σας.