Μια πρωτότυπη ιδέα της Google, ώστε να προτρέψει τους χρήστες της να ασφαλίσουν καλύτερα τους λογαριασμούς τους, σκέφτηκε πριν λίγες ημέρες, με αφορμή και την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου! Πιο συγκεκριμένα, χαρίζει  2GB ελεύθερου χώρου στο Google Drive σε όποιον χρήστη ρυθμίσει σωστά την ασφάλεια του λογαριασμού του!

google-security

Αφορμή για αυτό ήταν και η επίθεση hackers στην Sony Pictures, καθώς και η διαρροή γυμνών φωτογραφιών πολλών διασήμων, κάτι το οποίο οφείλονταν στην κακή ασφάλιση των λογαριασμών τους στο iCloud.

Η Google  προσφέρει αρκετούς και διάφορους τρόπους ασφάλειας ώστε να είναι ήσυχοι και σίγουροι οι χρήστες της. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι ή δεν ενδιαφέρονται να το μάθουν, ώστε να ενισχύσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους. Γι’ αυτό λοιπόν η Google σκέφτηκε το δώρο των 2GΒ αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive ώστε να δώσει κίνητρο στους χρήστες να ενημερωθούν για το σωστό τρόπο ασφάλισης των λογαριασμών τους.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία. Πηγαίνετε στον έλεγχο ασφαλείας του Google λογαριασμού σας, και συμπληρώστε/επιβεβαιώστε τα απαραίτητα πεδία που σας ζητούνται.

Τα βήματα που θα χρειαστούν είναι:

• Συμπλήρωση πληροφοριών ανάκτησης του κωδικού σας.
• Έλεγχος της πρόσφατης δραστηριότητάς σας.
• Έλεγχος στα δικαιώματα που δώσατε σε συσκευές και εφαρμογές.
• Έλεγχος εάν έχει συσχετιστεί η ειδική εφαρμογή επαλήθευσης «Επαληθευτής Google».
• Έλεγχος που αφορά τους εφεδρικούς κωδικούς σας.
• Έλεγχος στην ενεργοποίηση για την επιβεβαίωση 2 βημάτων.

Μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις σας από εδώ.

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία η Google σας επιβραβεύει με δώρο 2GB στο Google Drive σας. Η Google στην συνέχεια θα σας ενημερώσει σχετικά με την ενεργοποίηση των επιπλέον GB μέσω email, μέχρι το τέλος του μήνα.

Google-Drive-2GB-free

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας μην παραλείψουμε  λοιπόν όλοι να ακολουθήσουμε αυτά τα απλά βήματα ώστε να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας..αλλά και 2GB δώρο πλέον!

Πηγή: androidauthority