internetexartisi31032011 Η Μicrosoft Hellas σε συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού   εν  όψη της   Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποίησε  εκδήλωση για  την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ασφαλείας και σωστής  συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Ειδικά για την εκδήλωση δημιουργήθηκε και ένα  κόμικ με κεντρικό του  μήνυμα το “Be Socially Safe”, στο οποίο  συμμετείχαν περισσότεροι από  120 μαθητές της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης με έναν διαδραστικό διάλογο  για την ασφάλεια στο  διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα, στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης.

 

Κεντρικός χαρακτήρας του κόμικ  ήταν η Helen, η οποία αφηγήθηκε μέσα από την εικονογραφημένη ιστορία, την πραγματική της εμπειρία, την οποία βίωσε έπειτα από μια απρόσεκτη διαδικτυακή συμπεριφορά.

Σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με την εταιρεία, έπειτα από την ενθάρρυνση των ψυχολόγων του «Χαμόγελου του Παιδιού» οι μαθητές αποκάλυψαν προσωπικές τους εμπειρίες, αναδεικνύοντας σημαντικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στο διαδίκτυο, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, κ.α.

Οι ειδικοί, όπως είναι φυσικό, έδωσαν τις δικές τους συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δεν παρέλειψαν όμως να αναφερθούν και στα πλεονεκτήματα των σύγχρονων τεχνολογιών και του διαδικτύου, όπως  επίσης και στο πως μπορούμε να το χρησιμοποιούμε διατηρώντας παράλληλα ασφαλή τα προσωπικά μας στοιχεία.
Η Microsoft Hellas αγκαλιάζει τη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις για περισσότερα από δέκα χρόνια ενώ τα τελευταία πέντε γίνονται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελου του Παιδιού». Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές από το 1o Γυμνάσιο Μεγάρων, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ συμμετείχαν διαδικτυακά το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Καστελόριζου, εθελοντές της πλατφόρμας YouSmile.gr και το Λύκειο Κορίνθου, μέσα από το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού» δήλωσε: «Είναι τιμή μας που για 5η συνεχή χρονιά ενώνουμε τις υγιείς δυνάμεις μας με την Microsoft Hellas σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο.«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα στα 20 χρόνια δράσης του, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Σήμερα οι απειλές και οι κίνδυνοι για ένα παιδί βρίσκονται και στο διαδίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, ακολουθώντας τη νέα τάση που καθιστά την τεχνολογία βασικό «εργαλείο» εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητές της, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στους σημαντικούς χορηγούς του, δημιούργησε τον «Οδυσσέα», το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας. Ρόλος όλων μας είναι να προστατεύουμε τα παιδιά, να τα ενημερώνουμε για την καλή χρήση του διαδικτύου καθώς και για τις κακοτοπιές που ίσως συναντήσουν. Αποκτώντας την εμπιστοσύνη των παιδιών τους εξασφαλίζουμε, σίγουρα, κι ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Το διαδίκτυο έχει έρθει στη ζωή μας προκειμένου να μας διευκολύνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα, γεγονός που το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο και παράλληλα μια ψηφιακή απεικόνιση της καθημερινής πραγματικότητας. Η διατήρηση της ασφάλειας του διαδικτυακού χώρου είναι πολύ σημαντική και μας αφορά όλους, όχι μόνο τα παιδιά. Όπως στη ζωή θέτουμε και ακολουθούμε άγραφους κανόνες που μας προστατεύουν από τους κινδύνους, έτσι και στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ορισμένα «φίλτρα», προκειμένου να είμαστε ασφαλείς. Όπως κάθε χρόνο, η Microsoft στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ειδικά φέτος σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσαμε ως δημιουργικό όχημα ένα κόμικ, έτσι ώστε να αναδείξουμε μια πραγματική ιστορία, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν εάν δε τα χειριστούμε σωστά».

Πήγη: newsbeast