Οι περισσότεροι επαγγελματίες παγκοσμίως αλλά και στην χώρα μας έχουν καταλάβει ότι μια επαγγελματική ιστοσελίδα μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρό εργαλείο στον τομέα της προβολής, της απόκτησης νέων πελατών και γενικά στην ανάπτυξη του εταιρικού προφίλ.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος πάνω από το 35% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το internet. Τα ποσοστά δείχνουν ότι η χρήση του internet στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς και με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις Έλληνες ψάχνουν για διάφορες πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Ίσως πολλοί απο αυτούς να ψάχνουν μια επιχείρηση σας την δική σας. Μήν χάνετε πελάτες.

Εκμεταλλευτείτε την δύναμη του διαδικτύου και ακολουθήστε τις τεχνολογικές και επικοινωνιακές εξελίξεις!

Η ύπαρξη όμως μιας ιστοσελίδας η οποία έχει να ανανεωθεί μήνες ή και χρόνια και παρέχει λάθος πληροφορίες στους επισκέπτες της μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα παρακάτω. Δεν αρκεί λοιπόν να αποκτήσει κάποιος μια ιστοσελίδα για να δει κέρδος από αυτή. Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να διατηρείται “ζωντανή” και ανανεωμένη και να παρέχει πάντα σωστές πληροφορίες για την επιχείρησή σας και τα όσα προσφέρετε. Αν είστε διατεθειμένοι να αφηερώσετε λίγο χρόνο στην ιστοσελίδα σας τότε να είστε σίγουροι οτι θα δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Σε άλλο άρθρο θα σας δώσουμε μερικές ιδέες σχετικά με το πως θα μπορείτε να κρατάτε ζωντανή την ιστοσελίδα σας και πως να κρατάτε το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας!

ΔΕΙΞΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ
Πάνω από το 35% των Ελλήνων (ποσοστό που όλο και αυξάνεται) διαθέτουν σύνδεση στο Internet και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου. Μην αφήνετε την επιχείρησή σας έξω από τον κόσμο του διαδικτύου και έξω από την επιλογή 2.500.000 Ελλήνων. Προλάβετε τους ανταγωνιστές σας.

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ
Τι εννοούμε με αυτό; Σκεφτείτε αυτά που θα γράφατε σε μια διαφήμιση για την επιχείρησή σας. Θέλετε τόσα να γράψετε αλλά η διαφήμισή σας θα κοστίσει πολύ και δεν θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε μια ιστοσελίδα όμως (στη δική σας ιστοσελίδα) θα μπορείτε να γράψετε όλα όσα θέλετε για την επιχείρησή σας. Που βρίσκεστε, τι ώρες λειτουργείτε, ποια είναι τα προϊόντα σας, να δείξετε φωτογραφίες της επιχείρησής σας και των προϊόντων σας, να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με τις νέες υπηρεσίες σας, τις τιμές σας, τις προσφορές σας και ότι άλλο εσείς θέλετε και σε όποια μορφή επιθυμείτε.

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για έναν επιχειρηματία να έχει πολλές και καλές γνωριμίες. Πολλοί από σας προσπαθείτε να βρείτε ευκαιρία να δώσετε την επαγγελματική σας κάρτα σε ανθρώπους που γνωρίζετε και που θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μαζί τους. Φανταστείτε λοιπόν να μπορούσατε να δώσετε την κάρτα σας σε χιλιάδες ανθρώπους. Να μπορούν να δουν ποιοι είστε και τι κάνει η επιχείρησή σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα αποκτώντας την δική σας ιστοσελίδα.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ!
Όπως είναι φυσικό μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι ανοιχτή 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο. Γιαυτό έρχεται να βοηθήσει το διαδίκτυο. Πως γίνεται αυτό; Παραδείγματος χάριν θα μπορούσατε να είχατε στην ιστοσελίδα σας μια στήλη με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που σας κάνουν, μαζί με την απάντησή σας. Έτσι οι πελάτες σας δεν θα χρειάζεται να απασχολήσουν το προσωπικό σας ρωτώντας μια απλή ερώτηση. Θα μπορούν να βρουν την απάντηση μέσα από την ιστοσελίδα σας. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε μια φόρμα επικοινωνίας όπου οι μελλοντικοί πελάτες σας θα γράφουν την απορία τους και εσείς θα απαντάτε όποτε έχετε χρόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να πουλάτε τα προϊόντα σας ακόμη και όταν κοιμάστε; Το internet σας δίνει αυτή την δυνατότητα! Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου θα μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα σας μέσω από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να πληρώσει με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε (αντικαταβολή, κάρτα, κατάθεση κτλ). Εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να του στείλετε το προϊόν που αγόρασε με το ταχυδρομείο ή κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ
Πια, δεν είναι δύσκολο για κάποια μικρή επιχείρηση από την Ελλάδα να αποκτήσει πελάτες από το εξωτερικό. Δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε την ίδια στιγμή να επιλέξετε να πουλάτε τα προϊόντα σας σε όλο τον κόσμο! Και ξέρετε πόσοι θα είναι οι πιθανοί σας πελάτες τότε; Πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Internet!!