ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content management system – CMS) είναι ένα λογισμικό που προσαρμόζεται σε μια ιστοσελίδα (συνήθως μεγάλου όγκου δεδομένων και περιεχομένου) ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η διαχείριση, η επεξεργασία και η κατηγοριοποίηση του περιεχομένου της.

Ένα CMS δίνει την δυνατότητα δημιουργίας νέου περιεχομένου και επεξεργασίας του υπάρχοντος χωρίς την χρήση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες γνώσεις χρήσης του διαδικτύου και ενός προγράμματος επεξεργασίας κειμένου όπως είναι το Word της Microsoft.

xronodiagramma dynamic_site

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ DRUPAL CMS

Διευθύνσεις σελίδων (URLS) φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης
Το drupal αυτόματα (ή καθοριζόμενο από τον χρήστη), έχει την δυνατότητα να δημιουργεί για κάθε σελίδα περιεχομένου διευθύνσεις φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται ψηλότερα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Για παράδειγμα η διεύθυνση μπορεί να έχει την μορφή todomainsas/service/drupal-module-development που είναι σαφώς πιο εύκολο να διαβαστεί όχι μόνο από τις μηχανές αναζήτησης αλλά και από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου εμφανίζουν συνήθως παράξενες διευθύνσεις της μορφής για παράδειγμα /services.php?actid=9&catid=3&cid=7&

Διαχείριση της ιστοσελίδας σας από όπου και αν βρίσκεστε
Το μόνο που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε την ιστοσελίδα σας είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στο internet και ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα. Έτσι μπορείτε να προσθέτετε κείμενο, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε από όπου και αν βρίσκετε.

Το drupal είναι ένα από τα ασφαλέστερα CMS
Η κοινότητα ανάπτυξης του Drupal φροντίζει με συνεχείς ανανεώσεις και ελέγχους ασφαλείας να είναι το drupal προστατευμένο από κακόβουλες “επιθέσεις”.

Εύκολη και γρήγορη επεξεργασία περιεχομένου
Με το Drupal έχετε την δυνατότητα να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας έχοντας απλά λίγες γνώσεις επεξεργαστή κειμένου (όπως το Word).

Υποστήριξη πολύγλωσσικών ιστοσελίδων
Το Drupal Cms σας δίνει την δυνατότητα να προσθέσετε μεταφράσεις των σελίδων της ιστοσελίδας σας σε πολλές διαφορετικές γλώσσες με απλό και γρήγορο τρόπο.

Απεριόριστες κατηγορίες και υπό – σελίδες
Αν ο όγκος του περιεχομένου σας είναι μεγάλος, το drupal σας δίνει την δυνατότητα να το χωρίσετε σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες και υπό σελίδες.

Διαχείριση χρηστών
Το Drupal μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη μιας online κοινότητας στην οποία τα μέλη θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και να αλληλεπιδράσουν με τα άλλα μέλη της ιστοσελίδας.
Μερικές από τις extra δυνατότητες του Drupal

  • Ανακοινώσεις και άρθρα.
  • Σύστημα μαζικής αποστολής διαφημιστικών ή ενημερωτικών email (Newsletter).
  • Σύστημα Blog.
  • Προσαρμοζόμενες φόρμες επικοινωνίας (απεριόριστος αριθμός) με προστασία από spam.
  • Σύστημα αναζήτησης περιεχομένου.
  • Σχόλια χρηστών και ψηφοφορίες.
  • Multimedia Gallery με αυτόματη δημιουργία μικρογραφιών και προσαρμογή του μεγέθους της φωτογραφίας.
  • Προσαρμογή συστήματος Forum.

Συντάχθηκε από την Μαρία Παπανδρέου