Η τελευταία μεγάλη έκδοση του WordPress φέρνει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην επεξεργασία του περιεχομένου. Ο παλιός απλός editor (επεξεργαστής κειμένου) αντικαθίσταται από ένα νέο, που λειτουργεί με πλαίσια περιεχομένου και ονομάζεται Gutenberg.

Ο Gutenberg σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε με ευκολία το περιεχόμενο που θέλετε επιλέγοντας τα αντίστοιχα πλαίσια/αντικείμενα.

Κλασικός (παλιός) Editor

Όσοι από εσάς έχετε ήδη την νέα έκδοση του WordPress θα έχετε δει την μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο Gutenberg και είναι πιθανό στην αρχή να δυσκολευτείτε. Μην αγχώνεστε όμως, μπορείτε να επαναφέρετε τον παλιό απλό editor εγκαθιστώντας το επίσημο plugin “Classic Editor”. Αφού το εγκαταστήσετε πηγαίνετε στο Settings > Writing και επιλέξτε ως προεπιλεγμένο (default) editor, τον Classic Editor.

Gutenberg και Divi theme

Η τελευταία έκδοση του Divi theme είναι συμβατή με το WordPress 5. Είναι σημαντικό όμως θα προχωρήσετε πρώτα στην αναβάθμιση του Divi στην έκδοση 3.18+ πριν αναβαθμίσετε το Worpdress. Πριν την επεξεργασία κάθε σελίδας θα πρέπει να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιήσετε τον Divi Editor ή τον νέο WordPress Editor.