Καθώς ξεκινάει η νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να κάνουν έναν απολογισμό του περασμένου έτους και να θέσουν σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο που θα εγγυάται ότι το 2020 θα είναι ένα επιτυχημένο έτος. Πολλές επιχειρήσεις βασίζονται σε μια αποτελεσματική ιστοσελίδα που οδηγεί σε πωλήσεις και νέους πελάτες.

Μήπως έχει έρθει η στιγμή η διαδικτυακή σας παρουσία να ανανεωθεί και να εξελιχθεί; Ακολουθεί μια λίστα με παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αλλαγή στην ταυτότητα της επιχείρησης

Η επιχείρησή σας ίσως έχει αλλάξει. Μπορεί να έχετε προσθέσει νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Ίσως έχει αλλάξει η εταιρική σας ταυτότητα (λογότυπο, χρώματα). Ή μπορεί να έχετε κάνει ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές. Μια ιστοσελίδα που δεν αντικατοπτρίζει την τωρινή εικόνα της επιχείρησής σας μπορεί να μπερδέψει τους πελάτες σας και να τους οδηγήσει στον ανταγωνιστή σας. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας ακολουθεί την νέα εικόνα της επιχείρησης.

Ξεπερασμένος σχεδιασμός και τεχνολογία

Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας. Το internet και ο ψηφιακός κόσμος αλλάζουν πολύ γρήγορα και εμφανίζονται νέες τεχνολογίες και τεχνικές, είτε αυτές αφορούν την εμφάνιση είτε την λειτουργικότητα ενός website. Αν η ιστοσελίδα σας κατασκευάστηκε πριν 2-3 χρόνια τότε το πιο πιθανό είναι να θεωρείται πια ξεπερασμένη τεχνικά και εμφανισιακά.

Μειωμένη λειτουργικότητα σε smartphones

Αν η ιστοσελίδα σας δεν προσαρμόζεται ώστε να φαίνεται και να λειτουργεί σωστά σε φορητές συσκευές (smartphone, tablet κτλ) τότε θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην ανανέωσή της! Πάνω από το 60% των χρηστών πλοηγούνται στο διαδίκτυο από το κινητό τους και είναι πολύ πιθανό η πρώτη τους επαφή με την ιστοσελίδα σας (άρα και την επιχείρησή σας) να είναι μέσω του smartphone τους. Επίσης η Google δίνει μεγάλη προτεραιότητα στα αποτελέσματά της, σε ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τα κινητά.

Μειωμένη ασφάλεια

Αν και οποιαδήποτε ιστοσελίδα μπορεί να πέσει θύμα επιτηδείων, είτε παλιά είτε καινούρια, σίγουρα websites που χρησιμοποιούν παλιότερη τεχνολογία είναι πιο επιρρεπή σε επιθέσεις. Σιγουρευτείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι αναβαθμισμένη και ενημερωμένη για να αποφύγετε θέματα ασφαλείας.

Δύσχρηστο μενού – δύσκολη πλοήγηση

Είναι απαραίτητο ο επισκέπτης μιας ιστοσελίδας να μπορεί εύκολα να βρει την πληροφορία που ψάχνει ώστε να οδηγηθεί άμεσα στην επιθυμητή ενέργεια, είτε αυτό είναι η αγορά ενός προϊόντος είτε η συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας. Ένα σωστά σχεδιασμένο website κάνει ακριβώς αυτό.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν ήταν να σας πείσει να ανανεώσετε την ιστοσελίδα σας μόνο για χάρη της αλλαγής. Ένα επαγγελματικό website θα πρέπει να κάνει την δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε. Να βοηθάει δηλαδή την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί, να βρει νέους πελάτες και να πετύχει τους στόχους της.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι η δική σας ιστοσελίδα έχει πάψει πια να λειτουργεί ως εργαλείο για την ανάπτυξή σας τότε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις επιλογές σας. Πρώτο μας βήμα θα είναι ο έλεγχος της υπάρχουσας κατάστασης του website σας και η δωρεάν προετοιμασία μιας αναφοράς με τις αλλαγές που χρειάζεται ή όχι να γίνουν.

Καλέστε μας στο 2421028819 ή απλά συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.